setMarsha Jean Falco opfandt spillet under sit arbejde som genetiker i 1974. Hun skrev forskellige oplysninger om schæferhunde ned på kort, i form af symboler, og fandt på at gøre det til et spil!

Tolv kort lægges ud på bordet. Målet med spillet er at identificere sæt af tre, der passer sammen. Hvert kort har fire kendetegn: Symbol. Hvert kort har enten ovaler, romber eller rejer. Farve. Symbolerne er enten røde, blå eller grønne. Antal. Hvert kort har enten et, to eller tre symboler. Farvelægning. Symbolerne er enten helfarvede, skraverede eller tomme. Et sæt består af tre kort, hvis fire kendetegn enten er ens hos de tre eller er forskellige. Feks tre kort som ser således ud: alle er romber; er henholdsvis rødt, blåt og grønt; alle har ét symbol; er henholdsvis helfarvet, skraveret og tomt.

Når man blandt de tolv kort får øje på et sæt, siger man ‘sæt’ og tager de tre kort som et stik. Tre nye lægges til fra bunken. Og så fremdeles, til spillet er slut. Vinder er den med flest kort.

Indhold og æstetik/udførelse: 81 spillekort i hård plasticæske. Kortene er spartansk men nydeligt designede og robuste på glittet karton.

Priser. Mensa: Top 5 spil 1991. Games Magazine: Top 100 spil 1992, 1993, 1994, 1995. The Canadian Toy Testing Counsil: *** (højeste karakter) 1992. OMNI Magazine: Blandt de bedste spil 1991. The Detroit News: **** (højeste karakter) 1993. The Consumers Association of Quebec: ***** (højeste karakter) 1992, samt Award of Excellence 1993.

Anmeldelse

Set er et overraskende nervepirrende spil. Der er oftest flere mulige kombinationer blandt de tolv kort på bordet og man tror hele tiden, man er på nippet til at finde en af dem. Eller at ens modspiller er. Nogle gange er kortene ikke lagt ud, før én råber sæt; andre gange sidder man i hele minutter og stirrer. Og hele tiden med adrenalinen i top. Spillet egner sig fint til både børn og voksne og har desuden en handy størrelse. Et spil tager max 10 minutter og er aldrig nok. Jeg kan varmt anbefale det.

Faktaboks

  • Kategori: Kortspil, iagttagelse, logisk
  • Spillere: 1+
  • Alder: Fra 6 år
  • Sværhedsgrad: Let
  • Varighed: 10 min
  • Sprog: Engelsk, fransk, spansk
  • Producent: Set Enterprises
  • Skaber: Marsha Jean Falco

Læs mere

Set Enterprises
Producenten. De har desuden en dagligt opdateret opgave, regler, anmeldelser, beskrivelse af matematikken involveret, mm.