Pirates of the Spanish Main er nyeste medlem af samle- og spillekortfamilien som også omfatter Magic: The Gathering og Pokemon. Fidusen er at man samler små kort som kan stanses ud og samles til de mest fantastiske sørøverskibe og spille med dem. Der er 68 forskellige skibe at samle og man køber en pakke med to skibe, nogle skatte og besætning for 35 kr.

Spillet er virkelig noget for samlere. Skibene er sindssygt lækkert udført i noget kraftigt styren og med flot flot artwork. Der er skibe med en, to, tre, fire og fem master og når man sidder med et af de store fatter man ikke at det er samlet så let af bare tre kreditkort. Eneste minus ved designet er øerne som er i billigt pap.

Reglerne er forholdsvis lette. Hvert skib må hver tur udføre én handling; flyt, angreb, udforskning, reparation. Hvis man skyder og rammer en modstander mister han en mast og der kan derfor blive brug for reparationen. Når man udforsker øerne samler man skatte sammen og den der kommer hjem med mest skat vinder – eller den der sænker alle modstanderens skibe.

Det er så oplagt at gamble således at hver spiller bidrager med nogle skatte og dem man samler i spillet må man beholde. Så kan man evt også købe hinandens skibe for de skatte. Ihvertfald er man nødsaget til at blive ved med at købe nye skibe og skatte og så er producentens indtægt sikret.

Wizkids har lavet regler til flere end to spillere og arrangerer turneringer og er i det hele taget ivrige med tiltag i forbindelse med spillet. Mere om dem kan ses på nedenstående link.

Faktaboks

  • Spillere: 2
  • Alder: Fra 10 år
  • Sværhedsgrad: Let
  • Varighed: 20 min
  • Skabere: Mike Selinker og James Ernest
  • Producent: WizKids
  • Udgivelsesår: 2004

Læs mere

WizKids – Pirates of the Spanish Main
Spillets officielle hjemmeside på engelsk. Her er FAQ, regler, samlevejledninger og billeder af alle skibene.
BoardGameGeek
Anmeldelser, artikler og ressourcer om Pirates of the Spanish Main