Spillerne starter med at vælge hvilken race de vil spille, og der er stor forskel. Orcerne er stærke og langsomme, elverne adræte men ikke særlig stærke, menneskene acceptable på alle fronter men uden at brillere i nogen, goblinerne ikke rigtig gode til noget men til gengæld er de billige. For man har et fast beløb at købe spillere for, og det føles altid utilstrækkeligt. Udover spillere kan man nemlig også købe rerolls (der, som navnet antyder, giver lov til at genrulle dårlige terningslag), holdlæger, cheerleaders, mm.

Selve spillet består af to halvlege à 8 runder for hver spiller som skiftes. Brættet forestiller en græsbane og spilbrikkerne er flotte metal- eller plasticfigurer. Når man har tur må man flytte alle sine 11 figurer (samle bolden op, kaste den, tampe på modstanderen, løbe, osv). Visse handlinger kræver et terningslag for at se om det lykkes. Så snart et af ens terningslag fejler, bliver det modstanderens tur. Det er altså langt fra sikkert at man når at flytte alle 11 figurer i hver tur. Mål scores når én af ens figurer står med bolden i modstanderens end zone.

Terningernes usikkerhed er en af spillets forcer. Ofte er der flere figurer man vil positionere, og så man vælge den optimale rækkefølge der både tager hensyn til de forskellige terningslags sværhedsgrad og figurernes placering på brættet. Hvert valg er også et fravalg.

Blood Bowl bliver endnu sjovere hvis man er flere og spiller en turnering. Med turneringsreglerne får figurerne point for at score, skade modstanderne og forskellig boldbehandling. Med tilstrækkelig mange point kan de købe nye særlige evner og man kan således i løbet af turneringen skræddersy sit hold til sin spillestil, så man får et menneskehold med vægt på tæske-evner, et orc-hold med dygtige kastere og en håndfuld uovervindelige dræbermaskiner, osv.

Blood Bowl er udkommet i flere forskellige udgaver, og reglerne (der altid har været håbløst formuleret og struktureret) justeres løbende. Flere andre spil, med Warhammer som det mest kendte, foregår i samme verden. Endelig må det påpeges at Blood Bowl ikke er et rollespil!

Der er rig mulighed for at finde turneringer i flere af landets større byer.

Faktaboks

  • Kategori: Taktisk, terninger
  • Spillere: 2
  • Alder: Fra 10 år
  • Sværhedsgrad: Middel
  • Varighed: 2 timer+
  • Sprog: Engelsk
  • Producent: Games Workshop

Læs mere

Blood Bowl
Games Workshops Blood Bowl-side, hvor man kan downloade den seneste regelbog, der er et forum, links, mm.
Games Workshop
Producenten
Fumbbl
Online Blood Bowl-liga